Inspiratie magazine aanvragen

Het Lavoir inspiratiemagazine geeft je in meer dan honderd pagina’s een beeld van de mogelijkheden op het gebied van projectinrichting. 

‹ Terug naar het overzicht
Sfeervolle make-over voor De Walvis in Zoutelande

De Walvis

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

Een restaurant zonder sfeer is als een huis zonder verwarming. En daarom was restaurant De Walvis toe aan wat verandering. Niet te veel, maar wel om meer sfeer te creëren. Bepaalde elementen mochten wel blijven en door hier rekening mee te houden hebben we een nieuwe sfeer gecreeërd voor de identiteit die zij wilden uitstralen. De open haard bijvoorbeeld en de vloer ook. De identiteit van de Walvis moest meer in de ruimte aangebracht worden en het interieur moest bijpassend zijn aan de omgeving. Met een naam als De Walvis kun je creatief nadenken qua thema. We freesden bijvoorbeeld een walvis uit staal, kozen voor maatwerk behang in de nis en verwerkten de zee in de stoelen door te kiezen voor een golvend patroon in de stof. Ze zijn nog wel steeds afneembaar door kunstleder aan de binnenkant. Daarnaast doet verlichting heel veel. De lampen geven een effect op de muur als van de zee. Ze zijn handgeblazen in Amerika door ontwerpers Siemon & Salazar, waardoor iedere lamp uniek is. De rotan lampen accentueren daar tegenover het natuurlijke.  

 

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Een natuurlijke sfeer en identiteit voor brasserie de Walvis!

Het natuurlijke zie je ook terug in de eiken bladen en de granieten tafels met messing afwerking. Om de kolommen in de ruimte is een speciaal mozaïek aangebracht ter bescherming, het blauw ervan past mooi bij het thema. De strakke witte jaloezieën maken het restaurant fris en licht. Het buffet is gesplitst door een divider, zodat je er niet doorheen kunt kijken. De gangen naar de hotelkamers kregen ook een opfrisbeurt. De vloer is met Gerflor deco shock geprint en is looselay voor een goede akoestiek. Er is gekozen voor twee kleuren, de wand loopt over in de vloer. Op de wand is een bijpassende zee-print gemaakt. Ter bescherming en omdat het er fraai uitziet. Twee vliegen in een klap. Voorheen was het niet mogelijk wandverlichting aan te brengen, maar door houten platen voor de elektra en de kamernummers te plaatsen is dat nu opgelost. Tot slot schilderden we de deuren in dezelfde kleur als de vloer. Er heerst nu eenheid in De Walvis en dat doet veel voor de sfeer.

 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Dewi
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2021 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website