Nieuwe uitdaging?

Hé, ben jij op zoek naar een job waar jouw vaardigheden en passie samenkomen? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman? In ons team ben je gauw op je plek.

‹ Terug naar het overzicht
Met een knipoog naar Super Mario

Bedrijfskantine Syntess

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

De bedrijfskantine mag tegenwoordig steeds gezelliger zijn. Zo kregen we bij Studio Lavoir de opdracht van Syntess om een interieurvoorstel te maken voor hun kantine. Een nieuwe en hippere uitstraling was de wens. En met een heel bijzonder detail: Mario uit de gelijknamige games moest er in terug te zien zijn. De sympathieke loodgieter is passend bij de software oplossingen die Syntess biedt en de wolken staan symbool voor de cloud based werkwijze. Daarnaast moesten we rekening houden met de bestaande elementen, zoals de houten latten en de vloer. Het nieuwe meubilair moest het complementeren en er een uitnodigend geheel van maken. Voor een optimaal resultaat hebben we de installatie en het schilderwerk gecoördineerd. De kantine is vrij groot en de wens was dat je er zowel met grote groepen als met een paar collega’s prettig kunt verblijven.

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Syntess

 

"Dankzij deze verbouwing zijn we weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst!"

Aan ons ook de uitdaging om te kijken hoe we de verwijzing naar Mario konden maken en het tegelijkertijd wel een volwassen uitstraling konden geven. Bij een innovatief bedrijf hoort een podium; dat leek ons een mooie plek om aan de hand van pixels een verwijzing te maken naar Mario. De akoestische panelen hebben we op een creatieve manier toegepast. De wanden zijn bijvoorbeeld net als de game Mario ontworpen, maar iedere wolk en iedere berg die je ziet, draagt bij aan de akoestiek. Deze elementen zijn er dus niet voor niks. De boom staat nu in een verrijdbare bak, zodat die net als de tafels makkelijk te verplaatsen is. In het midden tegen de raampartij kwam een presentatiemeubel met groen eromheen. We hebben poefjes gebruikt die we een Mario make over gegeven hebben. Door knopen in de poefjes te stoppen, zien ze er meer uit als bricks die je ook tegenkomt in de Mario game. De stoelen van Vitra zijn dynamisch ingesteld, waardoor ze licht schommelen. Dit jeugdige ontwerp gaat mee met zijn tijd en past bij de speelse omgeving. 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Dimitri
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2024 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website