Handige Harry

Hé, ben jij die handige Harry en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman?  Dan ben je bij ons aan het goede adres!

‹ Terug naar het overzicht
Serieuze opdracht met stijlvol resultaat

OQ Value

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

OQ Value is leverancier van Shell en levert brandstof en smeermiddelen. Serieuze business die vraagt om een serieuze werkomgeving. Maar wel met een knipoog uiteraard. Door grappige details als verrijdbare tafels van olievaten toe te voegen aan het interieur bijvoorbeeld. Hoe je zoiets aanpakt, dat weten we inmiddels wel bij Lavoir Projectinrichting. We zijn niet bang om daarin de leiding te pakken. De klant gaf ons dan ook het volledige vertrouwen om alles van A tot Z te regelen en hen te ontzorgen. Er kwam een advies met een visueel concept en een voorstel en we realiseerden een volledig nieuwe kantoorinrichting

Het gebouw waar Lavoir voor OQ Value aan de slag ging, bestond uit drie delen, zowel oud als nieuw. Het project omvatte een kantoorindeling, vergaderruimtes, werkplekken en een kantine. V&G architecten heeft het casco nieuw ontworpen qua indeling, wij mochten meedenken over de kleurstellingen en wandafwerking. Het was al snel duidelijk dat zwart de boventoon zou voeren. Best toepasselijk voor een bedrijf dat doet in brandstof en smeermiddelen.  

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

 

Zoals altijd kom je wat uitdagingen tegen: bouwkundig gezien, qua indeling, maar ook op het gebied van akoestiek. Denken in mogelijkheden is dan het belangrijkste. Zo had het plafond ongelijke delen. We hebben dat opgelost door de randafwerking zo te maken dat het naadloos lijkt over te lopen naar de muur. We houden van praktisch en de klant ook, dus plaatsten we in de multifunctionele ruimte bijvoorbeeld een tafel die inklapbaar en verrijdbaar is en waar de kabels netjes in verwerkt zijn. Doordat er niet gekozen is voor een plafondsysteem, moesten we het vraagstuk akoestiek op een ander manier aanpakken. We kozen voor houten latjes van Woodupp en alle zit-/sta-werkplekken zijn voorzien van een  akoestische scheiding. In de grote vergaderruimte staan aan de tafel met eikenhoutenblad verrijdbare en ergonomisch verantwoorde stoelen. Ze zijn functioneel, maar toch ook prettig om langere tijd op te zitten. Wel handig, aangezien vergaderingen ook wel eens uitlopen.

Zoals wel te zien is op de foto’s hebben we veel zwart toegepast. De klant wilde een strakke stijl met niet te veel opvallende kleuren. Als tegenhanger vind je op diverse plekken details in houtlook, betondesign en een lichte pvc loose lay visgraat vloer. Zo wordt het zwart niet donker en somber, maar juist stijlvol en robuust. Door speelse elementen toe te voegen, is het alles behalve saai. De vergaderruimte heeft een wand met een vilt patroon met reliëf, waardoor de muur optisch wat spannender is. De strak vormgegeven zwarte tafelvoetbaltafel past er naadloos bij en geeft een informele draai aan het interieur. Natuurlijk mag ook hier het groen niet ontbreken. In de kantine kwam een grote plantenwand, en her en der staan planten en kasten met hydrocultuur erop. Ziet er mooi uit en werkt ook nog eens voor de akoestiek.

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Eva
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2022 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website