Nieuwe uitdaging?

Hé, ben jij op zoek naar een job waar jouw vaardigheden en passie samenkomen? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman? In ons team ben je gauw op je plek.

‹ Terug naar het overzicht
Vrachtwagen op de stormvloedkering. Hoe Zeeuws wil je het hebben?

Kotra

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

De vrachtwagens van Kotra vervoeren elke dag verse en diepgevroren levensmiddelen naar verschillende plekken in Europa. Zo’n dynamisch bedrijf vraagt om een goed doordachte inrichting met fijne werkplekken, multifunctionele vergaderruimtes en een kantine waar zowel het kantoorpersoneel als de chauffeurs een hapje kunnen eten. Daarom klopte Kotra aan bij Lavoir Projectinrichting voor de inrichting van hun hoofdkantoor in Yerseke.  

Kotra en Lavoir waren op dat moment geen vreemden meer voor elkaar. Een aantal jaar geleden verzorgde Lavoir de inrichting van het kantoor in Breskens. Nog voor de bouw van het pand in Yerseke gingen Kotra en Lavoir bij elkaar zitten. Met de bouwtekeningen op tafel werden de werkplekken en functies geïnventariseerd en aan de hand van de wensen en eisen werden de eerste schetsen gemaakt. 

Het eindresultaat is een informele inrichting met veel groen. Je wordt ontvangen in een open ruimte met een plantenwand achter de balie. Op een van de wanden is de geschiedenis van het bedrijf in beeld gebracht met foto’s die door een lijnenspel met elkaar worden verbonden.

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Kotra

Nog voor de bouw van het pand gingen Kotra en Projectinrichting Lavoir bij elkaar zitten

 

In de kantine ontmoeten de mensen van het kantoor de chauffeurs en er is voor iedereen een plekje naar wens: comfortabel op een bankje of stoel en de mensen die vinden dat ze al genoeg hebben gezeten, kunnen gebruik maken van staanplaatsen. Je kunt de kantine opsplitsen in meerdere ruimtes, waardoor je hier ’s avond ook een echt restaurantgevoel hebt.

Dit soort multifunctionele oplossingen zien we terug in heel de inrichting, zoals het opbergmeubel in het directiekantoor dat tegelijkertijd een audiovisuele omgeving is, een vergaderruimte die eenvoudig in tweeën is te delen of de middenwand in de werktuin die dienst doet als roomdivider én opbergruimte. De vrachtwagens komen overal terug in het gebouw: als miniaturen in een maatwerk meubel en in de kantine geeft een enorme afbeelding je het gevoel dat de vrachtwagen elk moment tussen de tafels door kan rijden. De afbeeldingen maken de inrichting niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dragen ook bij aan een prettige akoestiek door het gebruik van switch frames met een akoestische afwerking. Voor de vergaderruimte is er speciaal een foto gemaakt van twee wagens van Kotra op de Stormvloedkering. Hoe Zeeuws wil je het hebben?

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Anne-Maaike
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2024 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website