Nieuwe uitdaging?

Hé, ben jij op zoek naar een job waar jouw vaardigheden en passie samenkomen? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman? In ons team ben je gauw op je plek.

‹ Terug naar het overzicht
Een advocatenkantoor met stijl!

Adriaanse van der Weel

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

Wanneer je van een groot huis naar een kleiner appartement verhuist, dan moet je efficiënt met de ruimte en je spullen omgaan. We stonden in feite voor dezelfde soort uitdaging met de kantoorinrichting van advocatenkantoor Adriaanse van der Weel: van meerdere verdiepingen naar één.

Dan ontstaat ook de neiging om oude dingen weg te doen, maar soms is dat wel heel zonde. Daarom hebben we in de doorloop een bibliotheekkast geplaatst met de wetboeken van het advocatenkantoor uit de 18e eeuw. Een gave en originele manier om spullen te hergebruiken. Verder is de ruimte opgefrist door simpele ingrepen als het gebruik van diverse plaatmaterialen. Het hout van het plafond werd bijvoorbeeld vervangen door zwarte platen met verlichting. Het eiland hebben we afgetimmerd en we hebben de bovenrand netjes afgewerkt. Ook zijn de planten bijvoorbeeld opnieuw gepositioneerd, waardoor deze beter in bepaalde ruimes tot hun recht komen. 

 

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Adriaanse van der Weel

Betrouwbaar, betrokken en professioneel. Zo worden wij door onze klanten omgeschreven.

Een vloerplan is bij projectinrichting een belangrijk onderdeel. Voor de kantoorinrichting op deze locatie hebben we gelet op de akoestische waarde door een loose lay toe te passen. Visueel lijkt de gang breder en de ruimte in totaal groter door de vloer door te laten lopen bij de keuken en in het kantoor. In de inrichting zie je verder ook de identiteit van het advocatenkantoor her en der terug. De glazen wanden van de kantoren zijn voorzien van wetteksten en in een van ruimtes zijn toga’s op een speelse manier opgehangen aan ronde kapstokknoppen.

De bestaande planten zijn opniew gepositioneerd, zodat deze beter tot hun recht komen

In de spreekruimte ontwierpen we in bijpassende stijl een kaart van Middelburg in vilt. Je kunt zeker zien dat je hier in een advocatenkantoor bent, maar het heeft een stijlvolle warme inrichting gekregen door het gebruik van cognac in combinatie met marmer. De piano maakt de ‘jazzy’ stijlt compleet. Het moet voelen als een fijne ontmoetingsplaats voor collega tot klant!

 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Anne-Maaike
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2024 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website