Terug naar het overzicht

Dit unieke gebouw is compleet gerenoveerd en heeft na vele jaren leegstaan een nieuwe bestemming gekregen. Van zware plaatwerkerij naar een woonzorgcentrum; dat is op zijn zachtst gezegd een enorme metamorfose. Alhoewel de plaatwerkers van toen soms de bewoners van nu zijn. Architect Atelier Pro nam de herontwikkeling op zich en liet extra licht naar binnen door veel glas in de gevel aan te brengen. Door het hele gebouw is de  geschiedenis te voelen vanwege de industriĆ«le elementen die je overal tegenkomt.

Deze kenmerken zijn ook in het interieur verwerkt. Lavoir Projectinrichting mocht het zitmeubilair voor het restaurant leveren, evenals de gordijnen. De huiskamers voor de psycho-geriatrische bewoners voorzagen we van zitmeubilair en de binnen- en buitentuin kregen bijpassend tuinmeubilair. Tot slot leverden we de zitjes voor de algemene ruimtes. Het geheel ziet er modern en comfortabel uit met ronde vormen en warme kleuren. De plaatwerkerij is klaar voor een nieuwe toekomst.

Foto''s: Suzan Fotografie

WVO Zorg WVO Zorg WVO Zorg