Inspiratie magazine aanvragen

Het Lavoir inspiratiemagazine geeft je in meer dan honderd pagina’s een beeld van de mogelijkheden op het gebied van projectinrichting. 

‹ Terug naar het overzicht
In residentie Moermont bij TanteLouise voelt iedereen zich thuis!

Residentie Moermont

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

We hadden bij Residentie Moermont al eerder laten zien dat we goede ideeën hadden voor het inrichten van de speelkamer. Dus toen het verzoek kwam de plaza en het restaurant onder handen te nemen, wisten we dan ook niet hoe snel we ‘ja’ moesten zeggen tegen dit project. Maar hoe ontwikkel je nu een nieuwe sfeer in een bestaand gebouw?

We moesten voor het inrichtingsconcept rekening houden met elementen die je niet meer kunt veranderen, met het belang van openheid in de ruimte en met het feit dat alles tegen een stootje moet kunnen. Voor dat laatste bedachten we handigheidjes zoals beschermlagen met verfcoating op de wanden en een goede afwerking van kolommen en hoeken. Door verschillende meubelen op maat te ontwerpen en verrijdbaar te maken gebruik je de ruimte optimaal en behoud je de openheid en een speels karakter.

In een zorginstelling heb je vaak te maken met rolstoelen. We maakten tafels in verschillende vormen en gewone tafels met treinbanken zijn afgewisseld met tafelbladen roelstoeltoegankelijk blad waar je gemakkelijk aan kunt zitten. Het is wel zo fijn als je met een gezelschap comfortabel als één geheel bij elkaar kunt zitten. Door de gang extra breed te maken, zitten mensen elkaar ook niet in de weg. Om de ruimte en de rechte lijnen nog meer te doorbreken hebben we om een ronde kolompoot een maatwerk zitplek gecreëerd. De stoelen in de ruimtes zijn licht en zijn afneembaar. Hierdoor zijn ze handig in gebruik en goed schoon te maken. We zijn sowieso grote voorstander van ‘handig’, dus maakten een multifunctioneel marktkraam. In de ochtend wordt er het brood op geserveerd, maar op andere momenten kan hij door de vitrinekast ook voor andere uitgiftes functioneren.

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Residentie Moermont

"We proberen een bewoner altijd goed te leren kennen. Van bewoners en familie krijgen we regelmatig te horen dat bewoners zich hier thuis voelen"

Zoals altijd zit de finishing touch natuurlijk in diverse stylingoplossingen. Het behang werd verzorgd door Daisy James en Vescom en gaf elke nis een eigen identiteit. Door de diverse wandpanelen en afscheidingen hebben we de ruimte aangekleed, maar deden we ook meteen veel goeds voor de akoestiek. We voegden kunstplanten toe die van zulke goede kwaliteit zijn dat je praktisch niet ziet dat het neppers zijn. Onderhoud heb je er bijna niet aan, maar het levert wel een heerlijk fris groene omgeving op.

 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Eva
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2021 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website