Inspiratie magazine aanvragen

Het Lavoir inspiratiemagazine geeft je in meer dan honderd pagina’s een beeld van de mogelijkheden op het gebied van projectinrichting. 

‹ Terug naar het overzicht
Dat zit lekker ruim

Emergis E-Plaza

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

Het proces om het restaurant van Emergis te vernieuwen, begon een aantal jaar geleden met een bezoek van ons. De opdrachtgever wilde geen standaard kantine, maar wel een gemoedelijke sfeer voor de gebruikers. We kregen de uitdaging voorgelegd om 150 zitplaatsen te creëren met niet alleen tafels en stoelen. Het is een flinke ruimte en om die te onderbreken hebben we een ziteiland gemaakt met planten. Ook akoestische panelen doorbreken de ruimte, ze dempen geluid en vormen een natuurlijke afscheiding. Door de verschillende dividers hebben cliënten het gevoel dat ze beschut zitten, maar blijft er ook overzicht. De verkeersgang langs de kantoren is ook afgesloten met een divider.

Zo werd het een veilige plek om samen te komen, zonder het idee te hebben dat het vol staat met plastic kuchschermen. Door voldoende ruimte te houden tussen de tafels en stoelen op de kopse kant te plaatsen creëerden we op een natuurlijke manier alsnog 50 zitplekken.

 

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Bij Emergis is er ruimte voor iedereen!

De vloer was niet aan vervanging toe, maar met een printvinyl in ruitpatroon hebben we er samen met Forbo wel iets tofs van gemaakt. Zo ziet het er toch weer anders en nieuw uit.

Als gevolg van corona hebben we een anderhalvemeterconcept uitgewerkt. De focus lag daarbij op het creëren van ruimte om afstand te houden en creatieve eigen ‘bubbels’ te maken. Het meubilair werd multifunctioneel: grote tafels, flexibele plekken om te zitten en verrijdbare items zoals het bestekmeubel. Verder waren er nog enkele specifieke aandachtspunten. Er kwam een maatwerk blad op het bestaande onderstel van de bar. We fristen de rokersruimte op met een contrastkleur en we voegden kunstplanten toe die de look en feel hebben van echte. Het restaurant is een fijne multifunctionele verblijfplek geworden met ruimte en privacy voor de gebruikers. Missie geslaagd!

 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Dewi
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2021 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website