Nieuwe uitdaging?

Hé, ben jij op zoek naar een job waar jouw vaardigheden en passie samenkomen? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman? In ons team ben je gauw op je plek.

‹ Terug naar het overzicht
Multifunctionele ruimte in het hart van een zorgcentrum

Zorgcentrum Cleijenborch

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

De brasserie is het hart van het zorgcentrum Cleijenborch. Zo’n ruimte vraagt om een aantrekkelijke en gastvrije uitstraling. Bovendien wil je zo’n centrale plek eenvoudig kunnen aanpassen, zodat hij gebruikt kan worden om een kopje koffie te drinken, maar net zo goed voor een spelletjesmiddag of cabaretvoorstelling. 

Projectinrichting Lavoir ging aan de slag met deze wensen en ontwikkelde een multifunctionele inrichting met veel groen en warme houttinten. Dat geeft de ruimte een uitnodigende uitstraling en zoals bekend verbeteren planten het binnenklimaat en verminderen ze stress. Een belangrijk punt van aandacht in deze centrale ruimte was de uitgifte waar alle apparatuur in verwerkt kon worden. 

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Zorgcentrum Cleijenborch

 

Zo’n centrale plek wil je eenvoudig kunnen aanpassen

Om de ruimte op te delen in een zogeheten ‘verkeerszone’ en ‘luwe zone’ waar je rustig kunt zitten, zijn er op de vloer twee soorten PVC gebruikt. De plantenbakken hebben een dubbele functie, want naast de voordelen die we hierboven noemden, kunnen ze ook worden toegepast om de wandelroute af te scheiden van de zitplaatsen. Daarnaast zijn de plantenbakken verrijdbaar, zodat je in een handomdraai de ruimte anders kunt inrichten voor een volgende activiteit. 

Ben je op zoek naar een rustig plekje? Dan kan je jezelf terugtrekken in de op maat gemaakte treinbanken in een van de nissen of in een hoekje bij het raam. De huislijke sfeer van de ruimte wordt versterkt door de sepiakleurige fotowand met een nostalgisch beeld in combinatie met de rieten lampen. Nu maar hopen dat er een pianist achter de vleugel gaat zitten om een sfeervol achtergrondmuziekje te spelen. 

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Dewi
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2024 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website