Nieuwe uitdaging?

Hé, ben jij op zoek naar een job waar jouw vaardigheden en passie samenkomen? Heb jij je eigen huis verbouwd, ben jij dé klusjesman van de buurt of heb je een opleiding gevolgd als stoffeerder, monteur of timmerman? In ons team ben je gauw op je plek.

‹ Terug naar het overzicht
Inrichting met corporate identity als signatuur

Rederij Vroon

Ontwerp: Studio Lavoir
Fotografie: Josegrafie

Bij Rederij Vroon - Breda hebben we een totale oppervlakte van 4000 m2 compleet ingericht. In slechts zeven weken tijd kwamen we van impressie tot realisatie. De opdrachtgever wilde de huisstijl, oftewel de ‘corporate identity’ als signatuur overal in het pand doorgevoerd zien. Met name in de ontvangstruimte, receptie en vergaderzalen moest dit duidelijk zichtbaar zijn. Bij het ontwerpen van de werkvloeren lag het accent vooral op lichte ruimtes, een goed klimaat en diverse mogelijkheden voor flexwerken. De voorkeur ging hier uit naar een wat subtielere verwerking van de corporate identity.

We vervingen nagenoeg alle muren door glazen wanden, sommigen voorzien van transparant fotosticker-folie, veelal ook afgewerkt met luxe geïntegreerde luxaflex. We ontwierpen vitrinekasten om de vele scheepsmodellen niet alleen stofvrij, maar ook op een eigentijdse manier te kunnen etaleren. De beplanting staat in door onszelf ontwikkelde plantenbakken, welke naadloos aansluiten op de akoestische 2 store kasten. Deze grote hoeveelheid geïntegreerd levend groen draagt bij aan een prettig leefklimaat op de werkvloer.

De balie in de entree moest een eye-catcher zijn. Hiervoor hebben wij een bestaand sleepmodel van de opdrachtgever hergebruikt en deze op stilistische wijze laten integreren in een receptiebalie. Op de vloeren liggen tapijttegels van gerecycled visnetten, Net Effect, gelegd in een patroon dat doet denken aan houten vlonders boven golvend water, een subtiele verwijzing naar de maritieme achtergrond van het bedrijf. Het restaurant moest vooral een plek zijn waar personeel en bezoek graag vertoeft, niet alleen om te eten, maar ook voor een informeel overleg of het drinken van een kop koffie.  We kozen daarom voor een sfeervol en uitnodigend interieur, met wederom hier en daar wat maritieme details. 

Op de werkvloeren is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen werkruimte en informele overlegruimte. Links en rechts op de verdiepingen bevinden zich de werkplekken en in het midden staan op meerdere plaatsen de ''''''''''''''''stille’ cubicals waardoor de vergaderruimtes minder belast worden. In de sfeervolle vergaderruimtes staan tafels die de mogelijkheid bieden tot staan, wat zorgt voor een efficiënter overleg. De vergadertafels van Wilkhahn zijn in te klappen, te verrijden en te koppelen wanneer ruimtes worden samengevoegd.

De werkplekken Max Panel van Markant zijn als standaard (instapmodel) in hoogte instelbaar geleverd met inbus en kunnen naderhand eenvoudig uitgebreid worden met een elektrische motor voor een zit-sta combinatie. Fraai zijn ook de magnetische wandjes, waarachter alle bekabeling op praktische wijze weggewerkt wordt. Max Panel biedt hierdoor een compleet meubel, waardoor geen extra opties zoals kabelmanagement en privacypaneel apart aangeschaft moeten worden.

Vroon is op deze nieuwe plek nu dus zeker klaar voor de toekomst.

Deze merken heben dit resultaat mogelijk gemaakt

Meer inspiratie nodig? Vraag ons magazine aan!

Liever per post?
Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Anne-Maaike
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2024 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website