Terug naar het overzicht

Basisschool Otterkolken in Heemskerk was een typische jaren zestigschool met een binnentuin en daaromheen de klaslokalen. Om alle nieuwe functies van een moderne basisschool te kunnen herbergen, werd deze binnentuin recent bij de school getrokken. Daardoor is een atrium ontstaan, een centrale plek in de school waar ruimte is voor voorstellingen, projectactiviteiten, stiltewerkplekken en een bibliotheekfunctie.

Nomax Project in samenwerking met Lavoir Projectinrichting werd ingeschakeld om sfeer in het atrium te creĆ«ren en te zorgen voor eenheid met de rest van de school. De wens was een gezellige uitstraling, zodat kinderen zich thuis voelen. Die is bereikt door kleurgebruik dat aansluit bij de bestaande kleuren, speelse BuzzySpace lampen in groepen, prikborden per klas en stilteplekken door middel van verrijdbare kamerschermen. Ook de bibliotheekkasten zijn verrijdbaar. Aan weerszijden van het podium zijn de wanden van vloer tot plafond bekleed met BuzzySpace felt, waarop met klittenband kunstwerkjes van de kinderen geplakt werden. Op een ronde pilaar kunnen boodschappen geprikt worden. Zo is een multifunctionele, communicatieve ruimte ontstaan, die kinderen uitnodigt tot interactie. 

Basisschool Otterkolken Basisschool Otterkolken Basisschool Otterkolken