1,5 meter concepten

Het zijn gekke tijden. Voor ondernemers, werkgevers en werknemers. Maar denk eens aan alles dat je wél kunt doen! Ook op de werkvloer. Wat is verantwoord? Hoe kunnen we elkaar beschermen?
En wat kunnen wij voor je betekenen, juist nu?

‹ Terug naar het overzicht
Interieur met behoud van klassieke details

Uitvaartonderneming Ad Patres

Ontwerp: FLint Interieurarchitecten
Fotografie: Josegrafie

Al sinds 1888 regelt Ad Patres in Den Haag uitvaarten. Het art nouveau pand aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag is in de loop van al die jaren aangepast en veranderd. Omdat het niet meer aansloot bij de uitstraling die Ad Patris wilde, werd besloten het op te knappen. De luxe uitstraling van het statige pand mocht weer terug komen. En omdat veel families met een Indische achtergrond gebruik maken van Ad Patres als uitvaartonderneming, wilden ze bij de inrichting ook meer rekening houden met deze groep klanten.

Fanny Willems van Flint Interieurarchitecten heeft eerst bekeken wat Ad Patres wilde uitstraling, hoe ruimten gebruikt worden en wat daarin stoort zodat ze oplossingen kon bedenken. De keuken bleek akoestisch erg slecht. De rouwkamer achter was erg donker door black-out gordijnen en de familiekamer voor was door zware gordijnen bedompt van sfeer. De plafonds waren verlaagd, waardoor ornamenten waren verdwenen.

Veel klassieke details zijn weer teruggebracht, onder andere in gipsen lijsten aan plafonds en in paneeldeuren met messing deurklinken. Dit messing is ook in de kroonluchters doorgetrokken. De wanden kregen lijsten met daarin zijdebehang en fotobehang van Vescom waarop oude Indische schilderijen van natuurimpressies werden geprint. Hierdoor ontstaat een serene sfeer van licht en rust waarin mensen rustig kunnen rouwen.

De entreehal kreeg in de art nouveau sfeer van het pand behang van Nina Campbell, een van de leidende Engelse ontwerpers op dit gebied. In de meubels komt veel notenhout terug en Fanny Willems ontwierp zelf bankjes, hockers met oosterse rollen als leuningen.

Onze partner Nomax Project vulde het plaatje van Fanny Willemsn Interieurarchitectuur in met producten voor de vloeren, wand- en raambekleding, meubilair, verlichting en beplanting. 

Wil je meer weten of zoek je een soortgelijke oplossing?
Contact Dimitri
PROJECTINRICHTING LAVOIR © 2020 all rights reserved / Algemene voorwaarden / Privacy beleid / Een ISZO Website